Höstpiff och altanhäng!

 
Nilma har haft några stunder senaste dagarna då hon faktiskt sovit en längre stund dagtid, annars går det sådär med våra rutiner kan jag säga ;). Hon gör som hon vill den envisa damen och sover när man minst anar det. Då gäller det att kasta sig ut! Jag har hunnit både klippa gräs och plantera lite senaste dagarna. Skönt att få piffa lite nu när hösten äntligen är här!
 
 
 
 
 
 
Denna veckan har vi haft fantastiskt höstväder. Idag är det så varmt att man nästan ångrar att jag tömt dynboxarna ;). Barnen njuter av fika och lek på altanen. Fotboll spelas det bland annat :).
 
 

Hemmamys med de små :)

 
 
 
Idag är jag Lias och Nilma ensamma hemma. Ellenova och Adam åkte på fotbollscup i Asarum tidigt imorse och jag vågade inte följa med med Nilma :/. Men jag får direktrapportering av Adam och det går jättebra för tjejerna!!
 
Vi andra har varit ute och gått och sen legat på soffan och ätit godis ungefär. En bra lördag helt enkelt ;). 
 
 
 
 
 
 

Första dagen utan pappa!

 
Oj så snabbt denna veckan gått! Adam har börjat jobba igen, första dagen idag och vi klarar oss änsålänge ganska bra. Barnen kom i god tid iväg till skolan och jag hann tom ta en dusch innan Nilma vaknade, verkligen lyx! :)  
 
I tisdags fick Nilma inviga badstödet. Så nöjd och glad hon var :)! En riktig hit verkligen.
Alla våra barn har haft ett sådant stöd och det är lyxigt att få ha händerna fria om man är ensam vid badet. Och Nilma älskade det som sagt också :).
 
 
Mys med alla mina älsklingar en kväll när pappan var ute i bygget :).
 
 
Häromdagen gick vi bort till barnens gammelmormor för att visa upp vår lilla prinsessa <3 Mysigt!!
 
Nilma älskar närhet, av såväl storasyster....
 
...som storebror <3 
 
Nöjd tjej i pappas knä igår på BVC. På 2 veckors-dagen är man glad såklart!
 
 
Nu väger skruttan 3150gr och har alltså passerat födelsevikten rejält!! Det trodde vi inte skulle ske närmaste veckan ;). Hon får nu ersättning efter varje amning sedan 1 vecka tillbaka för att hon ska få vila någon timme emellan. Vi fortsätter kämpa på med amningen och hoppas att det ska lösa sig snart! Hade varit så skönt att få slippa flaskan iaf nattetid! 
 
 

Nilmas första vecka <3

Det har blivit många besök här hemma och många nya möten för lilla N denna veckan. Först ut var Farmor och farbror John i måndags. Nilma fick sig en gosig filt och en body från härliga PoP <3. Ljuvliga ränder ;). 
 
I tisdags kom moster Sara och kusin Vida för lite mys :) Äntligen fick Nilma en mössa som passade ;). Även strumpor och en härlig filt och tidigare hade hon fått en fantastisk kofta och en leksak till bilstolen som nog är rolig om några veckor/månader :).
 
 
Även mormor och plastis kom på besök och hade med sig denna gosiga fina filten! Även en fårfäll till vagnen som vi önskat oss och som kommer vara perfekt i höst och vinter!
 
Roland (plastis - plastmorfar) är inte klok någonstans och kom med denna bjässen. Jag hade sagt till Adam, jag undrar vad Roland ska hitta på som alltid kommer med ett gosedjur ;). Ojojoj, kan ni tro att den kommer vara poppis hos Nilmas vänner i framtiden ;). Den står just nu i Lias rum i väntan på att vi ska bygga färdigt så Nilma kan få ett eget rum. Tack bästa!! <3
 
Denna fina nattlampa fick Nilma av mormor i söndags när vi kom från BB också. Underbar att ha om nätterna när vi har amningsmaraton :).
 
Titta Nilma vad det blinkar och spelar :).
 
 
I torsdags blev det första badet hemma.En vecka gammal vår lilla älskling :). 
 
 
Igår fick storasyster testa att mata med flaska första gången :).
 
Och idag var det storebrors tur <3
 
 
 

BB och första mötet <3

 
När barnen slutade skolan åkte Adam och hämtade dem, köpte med sig lite mat och fika och så hade vi världens bästa fredagsmys på BB <3.  Går helt enkelt inte att beskriva känslan. VARFÖR väntade vi sålänge med en liten 3:a? :) Det är helt underbart!! Världens finaste barn har vi fått. Som vi älskar er!!
 
 
 
Första mötet, mina älskade hjärtan :)!!
 
 
 
 
 
Nilma hade lite paket till syskonen :) 
 
Kläder och godis ;).
 
Ellenova kom och hälsade på även i lördags när Lias var iväg och spelade fotbollscup. Så mysigt!!
 
 
Då amningen krånglade stannade vi kvar längre än planerat (med L åkte vi hem samma dag!) så Nilmas första bad blev på BB. En sådär upplevelse ;)  
 
Oh så mysigt och med nappen på sne ;). Helt klart bättre att komma upp från badet!
 
 
 
I söndags fick vi sen äntligen åka hem från BB! Obeskrivlig lycka :)!! Första stoppet blev hos mormor och plastis för att hämta våra stora guldklimpar, där även moster Malin och Kevin var. Sedan bar det av hemåt för mys resten av dagen! 
 
Stolt storebror som äntligen vågade hålla i lillasyster <3
 
 
 
 
 Tack snälla mamma och syster med familjer för hjälpen med barnen denna helgen och tack snälla M som tog med Lias till fotbollen hela dagen. Han var supernöjd!! <3

När Nilma kom till världen 17-09-07

 
 
Då min barnmorska var rädd för att förlossningen skulle gå så snabbt att det var risk att föda hemma denna gången så har jag varit i kontakt med Ofelia-mottagningen. Det bestämdes att jag skulle gå på lite tätare kontroller sista tiden innan BF-datum. Planen var nämligen att man skulle sätta igång förlossningen genom att ta hål på hinnorna när jag var tillräckligt öppen för det. När Lias föddes gick jag nämligen 4-5cm öppen i 2 veckor och hans förlossning var nästan som en enda lång värk och gick ju otroligt fort!! 
 
Första tiden för kontroll var tisdagen 5 september, vecka 38+4. Jag var då öppen 1.5-2cm med relativt mjuk men 2cm lång livmodertapp... Ingen förlossning i sikte alltså. Jag fick en hinnsvepning och hela dagen hade jag molande värk i magen men inga sammandragningar och sedan var det borta.
 
Torsdagen 7 september, vecka 39+0, var det därför dags för nästa kontroll. Då var jag öppen 2.5cm med aningen mjukare tapp men inget att starta en förlossning på. Jag fick en ny hinnsvepning och valet att komma tillbaka antingen dagen efter, eller vänta till måndagen.... Men hade det inte hänt något på 2 dagar lär det knappast hända något för att bli igångsatt dagen efter tänkte vi, så vi valde måndagen.
 
Jag åkte hem och Adam åkte till jobbet. Hade inte en enda liten känning efter hinnsvepningen och deppigheten var ett faktum. Låg på soffan och tjurade halva dagen, skurade fogarna i badrummet och tog en kort promenad med Lias när han kom hem efter skolan...
 
När Adam kom hem från jobbet och middagen var i magen åkte övriga familjen på fotbollsträning och jag lade mig återigen på soffan, trött och sliten och trött på att vara gravid! Fortfarande inga känningar....Och helt inställd på att få min igångsättning på måndagen!
 

 
Familjen kom hem från träningen, barnen tog en dusch och åt kvällsmat och Adam jagade folk för att få hjälp med en grej till bygget. Klockan var nu närmare 20 den 7 september. Då kom första svaga värken - men ändå helt annorlunda mot alla de sammandragningar jag haft under hela graviditeten så jag började ana och snabbade på barnen med pyjamas och tandborstning och skickade ett meddelande till syrran ;). Adam kom in och meddelade att det skulle komma hjälp till honom senare och blev aningen stressad när jag sa att det var något på gång och att jag nog skulle ringa o förvarna mamma... Han fick ringa hit en annan kille som kunde hjälpa till ;).
 
Strax innan 20.30 ringde jag mamma, fortfarande inte särskilt starka värkar men tillräckligt för att jag skulle veta att hände det inget nu så kommer bebisen inatt/imorgon.... Inte så intensivt som med Lias alltså ;).
 
Klockan 21 dök mamma och lillasyster upp för att hämta barnen. Då var värkarna kraftigare men mer oregelbundna än för bara 30 min sen... Ringde ändå förlossningen och meddelade att jag ville in för kontroll och i bilen dit blev det både kraftigt och regelbundet med bara 2 min emellan.
 
Kom in på förlossningen kl 21.30 och var bara öppen 6cm -tänkte att det kommer bli den värsta förlossningen ever och ta hela natten!! Jag mellanlandade snabbt i undersökningsrummet men klarade inte av att varken sitta eller ligga ner så de kunde inte koppla CTG. Fick in på förlossningsrummet för att få lustgas istället.
 
45 min senare var jag bara öppen 8cm efter intensivt värkarbete och då togs hinnorna för att lätta på trycket samtidigt som jag då visste att det snart var över - efter tidigare erfarenheter. 20min senare låg finaste Nilma på min mage efter 2 krystvärkar, torsdagen 7 september kl 22.42, 3060gr och 49cm. Världens finaste lillasyster!
 
 
NILMA Ester Sofie 
(Ester efter min farfars mamma, Sofie efter mig och Ellenova)
 
 
Nilma kom med vidöppen hjässbjudning. Vilken skillnad det var jämfört med mina övriga förlossningar som varit framstupa kronbjudning. Hade jag kunnat välja hade jag inte valt Nilmas sätt att komma ut på, igen. Det var en sån skillnad på smärta!! Men den är tack o lov redan glömd :P  Och finaste lill-tjejen har vi fått <3
 
 
Mitt i natten, eller tidig fredagsmorgon kom vi till BB där jag var vaken i 1.5 dygn och bara tittade och beundrade vår älskade prinsessa <3.
 
Mina underbara fina <3
 
 
 
 

Nu är hon här!! <3

 
Nu är hon äntligen här! Vår fina älskade och underbara lilla tjej, Ellenovas och Lias lillasyster <3 Det är så underbart och helt ljuvligt!!
 
 
Nilma föddes 7 September klockan 22.42 och vägde 3060gram och var 49cm lång.
Snart kommer det en förlossningsberättelse och det gick snabbt även denna gång :).
 
  • Till bloggens startsida?