Pumpafestival i Wämöparken

Märks det att vi ställde om klockan inatt och jag vaknade utvilad imorse med en extra timme sömn bakom mig? Då hinner man med en timme på crosstrainern i källaren och att blogga samtidigt:)


Igår var det pumpafestival i Wämöparken. Förra året var det ett fiasko och när vi kom dit en stund efter öppning så var alla pumpor slut och barnen var SÅ besvikna!!

Igår var vi där prick öppning och fick tag i stora fina pumpor att karva ur! Lycka!!

Dessutom fanns det även pumpor kvar när vi gick hem 20.15. Bra där Karlskrona kommun!! I år fick de högsta betyg 🎃🎃🎃🎃🎃

-

Eldshowen på kvällen var magisk. Såå duktiga!! Och barnen var nöjda över att kunna sitta längst fram ♡


Det blev också en hel del pokemonjakt till barnens glädje och så fikade vi på varm choklad och kex. Supermysig kväll!!

Älskade unge!!

Vi har lilla Vidis på besök för andra helgen i rad. Det var så längesen så vi måste ta igen det nu ;). Förra helgen var en spontan sleepover och idag är vi barnvakt när de andra är på fotboll!

Det märks ganska tydligt vem idolen här hemma är.....

Kom Ellenova vi kramas lite!! ♡♡♡

Nu saknar vi brorsorna dock. Svårare att få ihop det där med alla träningar hit och dit för de stora. Men kanske vi kan låna dem en dag på lovet?

Besök hos bästa frissan!!

Förra veckan lyxade jag till det rejält hos frissan. Mer än 4 timmar tog besöket. Tog med en bok men hann inte ens öppna den. Det säger allt om min bästa frissa. Blir lite terapi för oss båda när jag kommer dit :).

Jag gjorde keratinbehandling ännu en gång. Ett år sedan sist! Det är så skönt att kunna ha håret nersläppt men slippa frisset!!
Sedan mörkade jag hela håret. Jättenöjd!! Förhoppningen är att det ska släppa lite på längderna och bli en mörk ombre och det har det börjat redan. Får inte släppa för mycket bara ;).

Fick denna förebilden av Nathalie. Den ljusa ombren kändes inte alls som jag.... Nu trivs jag!! För ett tag....ombyte förnöjer :P

Tjejkväll i Växjö!

Förra fredagen tog vi oss en tjejkväll i Växjö. Såå mysigt! Bara jag, Ellenova, Sara och Vida. Shopping och lätt middag/ mellanmål på Grand Samarkand.

Lite nytt till mamman!

Lias fick också en ny outfit!

Och allra mest fick Ellenova ;). Fast hon betalade en del själv också och en del var mutor för att städa huset :P

Ellenovas framsteg ♡

Även Ellenova gör framsteg såklart. Vi har varit på utvecklingssamtal idag och jag blir så stolt. Dock inte förvånad då jag redan ser hennes utveckling men kul att även läraren håller med!!

I både svenska och matte ligger hon långt över medel och läraren var imponerad över att hon tog sig an även svårare uppgifter med bravur.

Nu ska vi träna vidare på skiljetecken och i matten blir det högre och svårare tal. Spännande!!

I läsningen går det flytande och det är tack vare att hon läser var varannan kväll innan hon somnar. Lika stort läsintresse som sin mamma :).


Annars har Ellenova denna veckan haft sin första höstsmitta... ont i huvudet halsen och feber som varade i bara 1 dygn och sedan tillbaka till skolan på dag 3. Nu hoppas vi att vi andra slipper!!

Idag har jag vinkat av henne för sleepover hos sin bästis. Dit skulle även deras gamla kompis M komma som flyttade härifrån när de var 6 år. En hel helg ska de få tillsammans. Sån lycka och alla 3 tjejer har längtat och planerat i flera veckor.

Pratade med henne för en stund sedan och då var det fnittrigt värre ;). Underbart!!

Lias framsteg ♡

Lias har som sagt börjat förskoleklass och innan dess vantrivdes han på dagis och ville knappt börja skolan och avskydde allt vad alfabet heter....

Men nu.. Nu älskar han skolan och läsförståelse är hans bästa ämne.
Ingen är gladare än jag :). När fröken plockade fram hans skrivhäfte på föräldramötet blev jag stolt som en tupp. Särskilt när hon berömmer att han skriver så rakt och fint och faktiskt inte behöver bli visad alla bokstäver utan att det med en del räcker att fröken säger vad bokstaven heter. Lycka!!!

Igår var vi i Ullared och idag fick han sin första korsordsbok. Så duktig!! Självklart behöver han hjälp men inte trodde jag för 2 månader sedan att han redan skulle kunna ljuda och skriva så mycket själv. Ibland kan han tom säga alla bokstäver och behöver bara bli visad hur de ser ut :)!!

Ännu ett framsteg är att han lärt sig knyta rosetter denna veckan.

Han var själv och valde ut nya fotbollsskor och skulle inte ha kardborrband. Då gick det plötsligt lätt att lära sig. Tänk vad långt man kommer på ren vilja! ♡♡♡

Höst ♡

Hösten är här på riktigt och jag njuter för fullt. Älskar att det är tillåtet att krypa ner under en filt och fly verkligheten med en bok då och då!!

Vi har höstpyntat lite ute och planterat lite nytt. Blev så mysigt och lyser fint på kvällen!

Även inomhus har en del av hösten fått komma in. Så mysigt!!

Mysfrukost framför tvn är numera sällsynt när båda går i skolan och helgerna ofta är kantade av diverse aktiviteter. Men ibland får vi till det :).

Tillbaka! ♡

Ojoj vad bloggen har legat nere sista tiden..... Men nu börjar det reda till sig ;).

Mycket har hänt sedan sist.
Vi har haft en helt fantastisk vecka i Grekland. Det var så välbehövligt på alla sätt och vis. Vi njöt till fullo! Det var första gången vi åkte och stannade på hotellet hela veckan. Det var för underbart för att ens ta sig på utflykter. Det kommer bilder och info en annan dag :)

Vardagen är också igång - med buller och bång skulle man kunna säga. Lillprinsen har börjat förskoleklass och han älskar det!! Känna så skönt i mitt hjärta när han inte trivts på dagis på väldigt länge ♡
Ellenova har börjat 2:an och har större kompisbehov än någonsin. Man ser henne knappt i varken veckorna eller på helgen. Antingen iväg eller inlåsta på rummet ;).


Sedan har vi klarat av magsjukor, fotbollscuper, promenader och fått förmånen att ha en fantastisk höst med hemmamys och poolbad.

  • Till bloggens startsida?