Discotime!


Vilken lång dag! Lias och jag har storstädat hela huset....hur smutsigt kan det bli på 1 vecka?!
 Städhjälp i nästa liv tack  ;). 


Sedan hann vi med gymmet innan Ellenova slutade skolan. 

Därefter var det fullt ös....få klart städningen och förbereda för disco som vi haft i Dackestugan ikväll. Perfekt med hyrlokal till 22st 8-åringar! 

Fönsterna fick kläs in med papp för att få fram den mörka discokänslan så våra lampor syntes  ;). 

 Köpte en ny lampa igår. Wow alltså! Den var toppenbra!! 


Snäckan är sååå nöjd med sitt 8-årskalas!! Disco var önskan och det blev det! :) Pizza, läsk, marängsviss och obegränsat med olika chips ostbågar och salta pinnar. Tror att alla var nöjda även att vi valde bort godispåse i år! 

Alla utom 1 från klassen kom och hon var bortrest, och sen kom de stora kusinerna såklart. Lyckat!!! 

Våra älskade!!! ♡♡♡

Sommaravslutning


Äntligen ledig! Har haft en 7dagars vecka på jobbet då jag är sämst på att kolla hur jag lägger mig kring schemabryten :). 


Denna veckan har det varit avslutning på barnens gymnastik. Lias grupp hade maskerad och Lias invigde nya fladdermusdräkten :). Tänk att det redan är sommaruppehåll. Snart är vi inne i Maj! 


Ellenovas avslutning var känslosam. Efter 5 år med ledarna var det sista gången och nu är det dags för henne att välja om hon vill utveckla sig vidare inom gymnastiken och gå med i truppen och börja tävla. Det är träning 4 timmar i veckan och självklart vill hon.... Men med dans och fotbollsträning och div alla shower, cuper och matcher där så är tiden  knapp.... Hon har en lillebror som redan fått stå tillbaka vad gäller aktiviteter då Adam inte hinner allt när jag jobbar kvällar och helger . Men vi testar ett par veckor till hösten och ser! Svåra val när man börjar 2:an :(. 

Förhoppningsvis kan det bli fler rödebybor så man kan få till samåkning som vi gör på dansen! Val av tapet?


I helgen har det varit jobb för hela slanten. En stund ledigt på lördag em/kväll... Då spånade vi på nya tvrummet samt flytspacklade tillsammans hela familjen. Barnen fyllde vattenhinkar,Adam fixade med spacklet och jag vispade. En riktig mysig kväll innan vi landade på soffan med godis popcorn och film ♡ 

Lite hjälp behöver jag.
Tvrummet är ju som sagt i källaren med bara ett enda litet källarfönster i överkant....
Rummet är på 15kvm ca och vi har bestämt att göra fondtapet på 2 av väggarna....
De andra två väggarna blir antingen vita eller mullvadsgrå beroende på tapet.

Vilken av dessa tycker ni? 


Troligen blir den vänstra liggande såsom översta bilden om vi nu väljer den.... 
Fastnade först för den, men är tveksam om rummet blir för murrigt?? 


Ute och inne....Det har varit mycket jobb denna veckan med bara en ledig dag. Känns så skönt då att det är fint väder så man ändå får lite energi. 

Jag har börjat få ordning på växthuset. Redan för litet haha. Grönsaker är satta både där och på friland. Snarast måste vi sätta även potatis och lök men jag har inte hunnit få klart i det landet än.... 🙈 

Förra årets morötter kommer igen :)!!


Samtidigt håller vi på inne. Adam drog igång ett nytt projekt i källaren . Det som skulle bli en quickfix blev som vanligt totalfix. Denna man. 
Det blir ett nytt tvrum och förhoppningsvis kan jag visa er ett färdigt resultat snart. Panel på väggarna är utrivet liksom golvet.... Ingen vacker syn! En kratta har använts för att gjuta golvet.... Gissa om det är jämnt och rakt :P Nu blir det istället riktigt gjort utan risk för fukt med gammal isolering här o där.  Skönt att slippa tänka på det sen! Nästa steg är att få ett jämnt golv - flytspackling! 

En kväll när jag kom hem från jobbet..... 

vår fotbollstjej ♡


I helgen spelade Ellenova och hennes fotbollslag sin allra första riktiga cup. Vi skulle egentligen inte varit med men kvällen innan blev en lagkamrat sjuk och Ellenova hoppade in som reserv . 

Jag är så stolt. Från att förra hösten vara rädd och osäker på plan till att nu ta för sig och tom få varning och frispark för knuff..... Inget att vara stolt över men ni fattar poängen  ;).
Det kommer bli många cuper framöver! 
Cupen var en riktig nagelbitare och efter en otroligt jämn final så slutade det med silver för tjejerna. Fantastiskt!!! Impad över hur duktiga och samspelta de är : ) Ellenova 8 År

 
 
GRATTIS världens bästa Ellenova!!!
 
 
Idag fyller min älskade unge hela 8 år. Igår kväll satt jag och förundrades över hur fina och omtänksamma våra två barn är. De gör mig lycklig i hela kroppen och jag är fundersam på om man överhuvudtaget kan älska någon mer än vad jag älskar dem.
 
I helgen har vi haft kalas. Hon firades av släkten igår. Många fina presenter och jag tror att hon är MER än nöjd. Hon fick pengar till en surfplatta, bikini, kläder och nya spel :) Tack snälla ni!
 
Vi grillade i det fina vädret. Mycket gott att grillsäsongen är igång igen :)!!

 
 
 
Tårtan är egendesignad av Ellenova själv. Vi fick pyssla lite hela familjen. Mysigt! Kanske dags att Adam och jag slutar med våra tårtor nu när de själva är så duktiga :).
 
 
 
 
 
Imorse ringde klockan tidigt för att vi skulle hinna sjunga för vår tjej innan Adam åkte till jobbet....
 
 
 
Trötta killar....
 
 
....och en ännu tröttare tjej som hade varit vaken många gånger inatt och lyssnat om det var dags för sång och paket snart :)
 
 
 
Nytt nattlinne, duschcremer, lotion, hårsnoddar och läppglans i det ena paketet...
 
 
 
 

......och bland annat 2 finklänningar och massa andra kläder, en bok, korsordsbok, kulor och pyssel i de andra paketen. 
 
Hon gick till skolan med ett stort leende på läpparna imorse :).
 
 

Min prins!!


 
Alltså jag är så stolt att jag nästan spricker. Hela Lias liv har vi kämpat med hans vattenrädsla. Det började som liten, i duschen..... Vi gjorde allt för att han kulle klara av att duscha utan att det lät som barnmisshandel varje gång... Vi lyckades dåligt - trots leksaker och lek i duschen. Efter ett par år slutade han skrika.... Ungefär då satte vi in han på simskola - eller simlekis. för att våga mer än att doppa tårna. Då var han 2 år ;).  En gång innan dess hade vi även varit utomlands och då badade han inte en enda gång.
 
I Turkiet hösten 2012 släppte det dock lite och han vågade för första gången bada på riktigt och hoppa o få vatten över huvudet. Men mer än så har han inte vågat. trots att han redan förra sommaren kunde hålla sig flytande med hundsim så vägrade han bada utan sina armpuffar. Men idag.....idag på simskolan kom han emot mig....simmandes....på djupt vatten!! Galet! :D Jag blev så förvånad. Äntligen kanske spärren har släppt och vi kan träna med honom själva också. Fina fina unge!!
 
Ellenova var också lite rädd för simningen när hon var liten, dock inte för vatten. För henne släppte det sommaren 2012 och det dröjde inte länge förrän vi kunde sluta med puffarna. Våren 2013 klarade hon första riktiga simmärket 5 år gammal och nu simmar hon lätt några längder i bassängen sen 1,5år tillbaka.
 
 
 

Påsklov

 
 
 
Sista dagen på vårt påsklov idag och ångesten är stor. Hela veckan har gått åt till brist på energi pga tråkigheter.... Det var verkligen inte alls som jag tänkt mig - vi skulle vara pigga och glada och hinna med både nöje och nytta. Och istället så gick veckan i ett nafs :(.
 
Men jag och barnen har iaf haft det lugnt och mysigt även om jag varit fruktansvärt trött och orkeslös och det har såklart inte gått någon nöd på dem. De har älskat ledigheten! Så även jag. Finns inget bättre än att vara hemma med sina barn. Och vet ni.... Jag ska vara hemma med dem i 10 veckor i sommar med ev ett o annat inhopp när det behövs på jobbet. Det ska bli så lyxigt! Jag har inte varit hemma en sommar sedan året Ellenova föddes och året som Lias föddes. 2 somrar på 8 år..... Adam har ju haft några stycken så nu är det äntligen min tur :)
 
 
Påsklovet som sagt..... Även detta året ville Ellenova vara med på fritids egen Melodifestival-tävling och jag är SÅ imponerad och stolt över henne :)! Jag var nog mer nervös än henne, men hon fixade det. Så lycklig hon var!!
 
En stor scen, en massa folk och en dålig mobilkamera med för mycket zoom :).
 
Vi tog en sväng i stan och barnen fick välja ut varsin ny sparkcykel. Oj vilket lyckat köp. De älskar dem och sparkar varje dag :)!!
 
Glass och fotboll är livet :)

 
 
Våra tomater och paprikor växer så det knakar. Vi har även satt gurka och så fick vi majs, pumpa och melon av kompisarna som nog med snart tittar fram :). Nästa år ska jag vara ute i ännu bättre tid ;).
 
 
 
 
 
 
Adam och jag har börjat träna tillsammans. Vi hakade på CWC´s jubileums-bootcamp i 8 veckor med start 2 April. Superkul!! Nog att jag inte kan toppa förra bootcampen som jag vann, men denna gången gör jag det för Adams skull. Han behövde en push för att komma igång och när han nu efter bara en vecka inser saker med kosten som jag tjatat om i flera år känner jag mig rätt nöjd att jag valde att haka på honom ;). Så mycket lättare och roligare när man gör något tillsammans <3
 
 
  • Till bloggens startsida?