Höstmys ♡


Jag är långledig denna helgen,  helt obeskrivligt skönt! 


Lias och jag startade dagen med en promenad i skogen. Valde rätt dag för ekorrarna busade loss. 4 stycken fick vi se. Niela blev helt galen av allt spårande ;).

Varit ledig i 2 dagar och kommit ifatt med tvätt, städ,  handling och planterat nya höstplanteringar. Igår fick jag lite rensat i rabatten och landet på baksidan också. Hade lite perenner i krukorna som jag inte ville kasta utan hoppas att de klarar sig och övervintrar i rabatten istället ;). Både igår och idag har huset varit fullt av kompisar till barnen. Så härligt! Att det har varit varmt och skönt gör ju ledigheten ännu bättre och det verkar som att det ska hålla i sig hela helgen!  :) 


Adam har också lite projekt igång. Hallen inne är nu klar, bara taket kvar i kök och utanför våra sovrum. Det hinner vi i höst! 

Nu är det istället lite fokus på utsidan igen. Fönstret och putsningen av teglet, som vi sökte bygglov för samtidigt som panelbytet för 2 år sedan ska äntligen bli av! Jag är spänd på resultatet men inte riktigt lika exalterad som Adam :P  Ska bli mysigt att få in mer ljus i sovrummet dock, och få pimpa i ett nytt fönster ut mot gatan ;). 


Kanske kanske hinner vi måla imorgon? :) 

Hurra hurra HURRA!!

 
I veckan har 2 av kusinerna fyllt år. Viggo fyllde 9 år i torsdags och Vida 2 år igår. Som jag säger varje år....GALET!! :) Man märker ju inte själv att man blir äldre ;).
 
 
Grattis våra älskade gullfisar, ni är underbara!!!
 
 
 
I torsdags var vi därför på kvällsfika och gav Viggo sin present. Stora kalaset var igår men då jag jobbade kvällen ville jag själv vara med och ge presenten. Han önskade sig NHL 16 och efter mycket om o men fick jag tag i det. Det släpptes samma dag och då jag ville ha det exakt just då fick jag snabba mig enligt butiken. Stressigt värre när jag jobbade och vi hade sjukt mycket att göra. Tack M för att du kunde lösa det <3
 
Viggo blev väldigt glad, men inte särskilt förvånad så jag misstänker att han tjuvkikat lite på sin mammas meddelanden :P
 
 
 
Invigning av spelet skedde på stört för kusinerna. Och mammorna också ;).
Igår var det kalas och eftersom inte jag var med blev det inga kort :/. Viggo fick ett nytt fiskedrag, bara för att få ngt mer på självaste kalasdagen.... Och Vida fick en balanscykel, glass från Jabbadabbadoo och hårband (som Ellenova bönade och bad om att hon skulle ha själv istället;))
Jag hoppas de blev nöjda! Jag blev iaf nöjd med kakorna som låg i kylen när jag kom hem. Alldeles för nöjd kan man säga ;). Träning idag!!
 

Barnens Gård

 
 
Tidigare i år, på blodomloppet, vann Lias biljetter till Barnens Gård som ligger här i Karlskrona. Så i slutet på augusti tog vi en extra ledig dag för att åka dit hela familjen och göra en sista sommarutflykt :). En supermysig dag!!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lekte, badade, matade djuren, åkte hölass, åt glass och bara slappade. Våra barn är så stora nu att mamma och pappa är inte roliga längre så de roade sig mycket själva utanför vattenlandet. Känns både skönt och vemodigt. Helst hade jag velat ha de som bebisar igen :).
 
 

Kalmar Stadsfest 6-9 Aug

 
Som sagt..... hem och packa om för att dagen efter åka vidare till Kalmar och möta upp vänner på Kalmar Stadsfest! 

Vilken fest!! Detta kommer bli ett stående inslag för oss hädanefter. Marknad, god mat och dryck och härlig underhållning! Detta årer var det Stiftelsen, Sanna Nielsen och Måns Zelmerlöw som lockade :)
 

 

 
 
Middag och bowling på Harrys!Årets husvagnssemester Karlskrona-Dalarna-Västkusten

 
Skrea, Halmstad & Tylösand  4-6 Aug
 
 
Efter Ullared åkte syster med familj hem medan vi kände att "riktiga" västkusten var ett måste vi inte ville missa. Jag älskar Halmstad och däri kring. Skulle kunna bosätta mig där ;).

Vi startade med en dag på Skrea Strand i Falkenberg. Blåste full storm men värmen var slående och vattnet var väldigt behagligt. Årets första riktiga dopp.... i augusti!  :/ 

 
 
 
 
 
 

På kvällen tog vi oss vidare till Halmstad där vi hittade en ställplats mitt i stan, perfekt! 

 
Vi fiskade lite i hamnen 10m från husvagnen :)

 
 
Sen blev det kvällsmat i en park vid vattnet, i solnedgången. 

 
 
Tränande eldslukare underhåll.

 
 

Slutligen tog vi oss vidare till sista målet, Tylösand. Underbart ställe!! 

 
 
 
Ser ju väldigt folktomt ut men 1 timme senare var det så fullt att vi i princip hade folk på vår filt ;). 


Det var verkligen  1.5 underbar vecka iväg! Känns så avlägset nu redan när hösten är på intågande. Vi körde hem efter en heldag på stranden och kom hem mitt i natten. Då var det bara att städa klippa gräs och packa om för att avsluta med en sista helg i husvagnen :).
 

Årets husvagnssemester Karlskrona-Dalarna-Västkusten

 
Fortsätter komma ifatt med sommarsemestern ;).
 
Efter Vänersborg så hittade vi ett smultronställe i Fjärås där vi stannade ett dygn, närmare bestämt i Tjolöholm. Hit tror jag det kan bli fler ggr. SÅ mysigt stopp med både bad och brygga för fiske. Här kunde man välja att betala för att stå och då fanns tillgång till toalett och kanske tom dusch om jag inte minns fel?
 
 
 
Tjolöholms slott!
Lekplatsen var otroligt spännande tyckte barnen :).
 
 
 
 
 
 
 
Krabbfiske på kvällen
 
 
 
Akta fötterna :)!!
 
 
 
Avslutade kvällen i Fjärås med grillmiddag och marshmallows :)

 
Dagen efter hoppade jag och Sara upp på cyklarna för att cykla hela vägen till Varberg. Männen och barnen tog bil och husvagn. Men så mycket de gick miste om. Kusten är otroligt vacker längs Kattegattsleden som vi cyklade. Jag blev riktigt sugen på cykelsemester när barnen blir stora :).
 
 
 
Vi mötte upp våra familjer på Getterön i Varberg. Ett ställe vi återkommer till varje gång vi kuskar runt på västkusten. Dock bara som dagsutflykt då husvagnar inte får stå där nattetid....
Barnen hade badat och männen lagat mat medan de väntade på fruarna som cyklade 4 mil.  
 
Krabbfiske är obligatoriskt här :). Men tyvärr har vi aldrig fått så lite napp som detta året. Inte ens maneter eller brännmaneter fanns..... Det som alltid varit väldigt rikt på alla dess djur här. Tyvärr hade bottnen också slammat igen ngt otroligt så man såg inga springande krabbor eller simmande flundror heller :/.
 
 
 
Lias hittade ett hål under bryggan och en "underbrygga" :)
 
Detta året var det Vidas tur att ramla i sjön. Halkade på stenen stackaren. Tur krabbracet var efteråt :)
 
 
 
 
 
Nästa dag blev det såklart Ullared :). Männen ville ha egentid i varuhuset så vi badade och solade en stund innan lunchen.
 
 
 
 
 
2 nätter på uppställningsplatsen och man hinner med all shopping man vill ;) Perfekt att betala en liten summa per natt och ha tillgång till både dusch, disk och toalett!
 
 

Årets husvagnssemester Karlskrona-Dalarna-Västkusten

Råda-Vänersborg 31/7-1/8
 
 
 
Efter några dagar i Dalarna körde vi neråt igen....
 
Lunchpaus i Råda!
 
 
 
 
 
 
 
Vi har så många mysiga rastplatser i Sverige! Efter några små stopp på vägen för mat och shopping så landade vi till slut i Vänersborg för övernattning. Mycket hinner man utforska på en dag :).
 
 
 
 
 
 
En mysig liten parkering hittade vi här, mitt ute in the middle of nowhere ;).
 
 
 
 
 
 
 

Husvagnssemester - Orsa Rovdjurspark

 
Man får inte heller missa Orsa Rovdjurspark, eller Björnparken som den också kallas (hette tidigare). Förbered er för en heldag med promenad :). Det är mycket backar, och de rekommenderade att hålla vänster hela tiden.... Efter att vi gick ut för att äta lunch och sedan skulle gå tillbaka bakvägen till det vi hade missat förstod vi varför haha. Herreguuuud vad vi kämpade oss uppåt :P
 
 
Det var Tigerns dag när vi var där så barnen målade sig och skänkte varsin peng till WWF.
 
 
Det fanns ju vilda djur också. Här är det grodor som har fångat uppmärksamheten bland grabbarna ;).
 
Björnarna gillade att bada!
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade springtävling.... Jag var iaf snabbare än både en mus och en höna, men barnen var svårslagna :P.
 
 
Martin kämpade också ;).
 
Och såklart också lilla Vida :)
 
 Middag på kvällen ;)
 

Årets husvagnssemester Tomteland

 
 
 
 
När man är i Dalarna så får man inte missa Tomteland! Jag var där när jag var liten och även om jag blev besviken på utbudet som var nu mot vad det var då för över 20 år sedan, så hade barnen en toppendag!! Ja såklart vi också :).
 
Detta var enda dagen det regnade på hela semestern, men vi var laddade och alla bytte om till skalkläder när regnet kom så vi märkte det knappt :).
 
Man fick följa en teater hela dagen. Om Nisse och Kluring som skulle rädda draksvärdet från Trollkungen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi träffade Tomten! :)
 
Och konstiga grodor :P
 
 
Tomtens fina renar
 
 
Och så träffade vi Helge och hans vänner ;).
 
 
Kaffe och bullpaus ;).
 
 
 
Häxrock och dans :)
 
 
 
 
Vi intog lunchen vid Tomtens släde :)
 
 
 
 
Trollbebisarna sov sött i trollhuset medans alla barnen busade och lekte runt omkring :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomteboken - så att tomten hittar till rätt adress :).
 
 
 En riktigt mysig dag!!!
 

Årets husvagnssemester del 1 Karlskrona-Dalarna

 
Oj så längesen jag bloggade. Sedan sist har vi varit iväg på en lång härlig husvagnssemester och därefter drog vardagen igång med buller och bång :).
 
Här kommer nu flera små korta inlägg med mestadels bilder på vår underbara semester.
 
Vi startade i Karlskrona :).
 
 
 
 
 
Första stoppet blev i Gränna. Där intog vi en gemensam lunch med kusinerna som vi såklart semestrade tillsammans med.
 
 
 
Och så var vi i Polkagrisfabriken för att titta hur man gör polkagrisar och handla lite gott!
 
 
 
Smalt och backigt i Gränna, en konst att köra där med husvagn. Jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden :P
 
 
Första övernattningen blev i Askersund.
 
 
 
 
På dag 2 styrde vi kosan norrut.....
 
 
 
 
Ett stopp för mat och lek i Leksand.
 
 
 
 
 
 
Därefter siktade vi in oss på Falun och Falu Gruva. Så spännande att gå runt därnere. Precis som i Snövit ;).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen anlände vi till vårt första mål på resan. Sollerön i Mora, Dalarna. En mysig liten camping precis vid Siljan. Jättesynd att det ligger så långt borta från Blekinge för det var verkligen mysigt däruppe. Naturen är helt annorlunda mot härnere. Det kommer bli fler besök norrut i vårt land. Jag är nästan sugen på fjällvandring om ett par år :).
 
 
  • Till bloggens startsida?