Fritidsfestival ♡

 
 
I onsdags var det dags för årets fritidsfestival på utebadet. Alla fritids barn på skolan var ditbjudna och syskon och vänner fick betala 50kr, vuxna gratis.
 
 
 
Vi gick tipspromenad, hälsade på Amigo, hoppade hoppborg, hade vattenkrig, badade och träffade vänner. En helt underbar eftermiddag och vi ser redan fram emot nästa år ♡ 
 

Nya shoppingfynd!


Förra veckan var jag och systeryster runt och shoppade lite nytt till altanen. Krukor och blommor blev våra fynd i både Karlskrona och Kalmar :) 

Först var vi på nya Plantriket men det var alldeles för rörigt för att det skulle bli den wow-upplevelse så många pratat om..... Jag håller mig till mina vanliga butiker och plantskolor hemomkring tror jag :)

Nya krukor från Jula. Oh vad jag älskar fynd!! 6 nya blev det och ett par dagar senare blev det 2 till  ;). Blommor från trädgårdsplantan!


På em fick vi ett ryck och 10 min senare var vi på väg till Kalmar utan barn :). Lite nytt till badrummet från Ikea och  blommor från Bauhaus. 


Är i full färd med att dekorera vår altan så bilder  på planteringar kommer. I helgen ska vi förbereda för att starta igång poolen också. Snaaart sommar!!  :)

Bamselopp

 
 
 
Förra veckan hade Lias och jag en riktig mysdag med bara Lias-tid medans Ellenova var i skolan. Vi startade med storhandling - han älskar att följa med till mataffären mer än syrran ;). Och sedan tog vi cykeln till dagis då det var dags för Bamseloppet... Det var en laddad unge jag hade med mig, han fick smak på löptävlingar efter blodomloppet ;). Och så vinner han hela loppet denna gången, med stora marginaler :). Lika stolt mamma som son såklart ;).  
 

 
Medalj och "nummerlapp" är ett måste på lopp :).

Vårt hus - Badrum

Förra veckan var det 2 år sedan vi flyttade in. Det är fortfarande roligt att se hur mycket vi hunnit med, även om vi inte hunnit lika mycket det andra året som det första. Mycket prio har varit utomhus, då vi förra våren/sommaren byggde altan och pooldäck, planterade lite nya rabatter och fräschade upp det som fanns.
 
Men nu är också vårt badrum äntligen klart, bara lite detaljer som saknas. Handdukstorken är inte hemma ännu och lister runt dörren ska på plats!
 Vi är SÅ nöjda! Från att tidigare ha varit ett hund-sovrum med sammetstyg på väggarna istället för tapeter och söndertuggade garderober och dörrar till ett fräscht ljust och underbart badrum!
 
 
Såhär såg "badrummet" FÖRE:
 
 
Badrummet EFTER:
 
 
 
 
 
 

 
Fönstret som fanns togs bort, och ersattes mot ett liggande mindre - på en annan vägg. Rummet har även förminskats, för att ge rymd för en större hall. Kunde inte ha blivit bättre!
 
 
Premiärbadet :)!!!

Spider show 2015

 
Förra helgen spenderade vi i konserthuset. Det var dags för dansföreningen Spiders årliga dansshow! Och vilken show, jag blev minst lika häpen över alla duktiga barn och ungdomar även detta året. SÅ duktiga!!!
Ellenova uppträdde för andra gången och jag är så imponerad. Hon som i vanliga fall är blyg och tystlåten  inför främmande människor älskar att stå på stora scenen och dansade till och med solo en kort sekvens. Min fina fina tjej, jag är så stolt!!
 
 
 
 
 
 
På lördagen var jag hjälpförälder så jag hjälpte till bakom scenen men på söndagen var det äntligen min tid att få titta på showen. Vi satt ganska långt bak och jag fick inga närbilder på bara Ellenova så därför lägger jag inte ut mer än en bild ;). Detta året var det Disney-tema och Ellenovas grupp dansade till Prinsessan och Grodan - tjejerna var prinsessor och killarna prinsar. Så söta!! De avslutade sedan med att sjunga Frost och även då var det ren lycka att se vår sessa sjunga och ta i :).
 
 


Blodomloppet 2015

 
Förra veckan var det dags för Blodomloppet och detta året var även Lias stor nog för att kunna springa lilla blodomloppet till hans stora glädje!
 
Jag var på plats med arbetskamrater från Neo och Barnkliniken och så mötte jag upp halva min syskonskara och barnen sina kusiner. En mysig kväll med bra väder liksom förra året!
 
 
Två förväntansfulla sötnosar :).
 
 
Uppvärmning med Friskis och Svettis!
 
 
 
Hej vad det går! Ellenova var snäll och sprang med brorsan, så han inte skulle känna sig vilsen. Liten hönsmamma både på gott och ont ;).
 
Äntligen i Mål!! :)
 
Och här kommer mamman i full galopp på slutspurten med mållinjen som enda sikte ;). Sprungit en enda gång sedan i vintras, men ändock slog jag rekord på 25.21 på 5km-klassen. Kändes SÅ kul!!
 
 
Myspys med fika efteråt! 3 av de finaste sissarna och deras lagkamrater <3
 
 
 

Semester på tu man hand

 
Det är galet vad tiden går. För snart en månad sedan var Adam och jag på semester. (Närmare bestämt 23-26 april.) Första gången någonsin utan barnen. Otroligt konstig känsla, och troligen inget jag gör för ofta, åtminstone inte utomlands ;). När tåget rullade från Karlskrona, rullade mina tårar..... Det gick dock över och barnen hade det superbra hos farmor och farfar och vi pratade med dem varje dag. Dagarna gick supersnabbt och innan vi visste ordet av var det dags för hemfärd och reunion med de bästa. Sån saknad!!!
 Vi startade vår resa i Malmö där vi övernattade hos våra bästa vänner. Det var skönt att slappna av och släppa nervositeten lite där kvällen innan flyget gick. Kunde inte fått en bättre start på vår weekend!
 
 
Semestern spenderades sedan i Rom. Vi hade fantastiska dagar! Sol, värme och mycket turistande bland alla sevärdheter :). Skulle helt klart kunna tänka mig att åka dit igen. Speciellt bara för att njuta i en park vi hittade vid Piazza del Popolo. Fantastiskt vackert!!
 
 
Gigantiska olivträd överallt :)!!
 
 
Utanför supermarket :)
 
 
Första italienska pizzan. Mycket gott :).
 
 
Vatikanen.....
 
....massor av folk! Ser ni den långa långa långa kön?? Vi bestämde oss för att komma tillbaka tidigt nästa morgon och behövde bara köa i 45 min ;).
 
 
 
På promenad genom Rom får an se mycket fina konstverk. Allt från fontäner....
 
....till fantastiska kyrkor!
 
 
Och små mysiga torg och parker!
 
 
Piazza del Poppolo, med "Tyska kyrkan" x2
 
 
 
Ovanför Piazza del Popollo hittades denna fina park som var fylld av fina vita stenar! Innanför den vita delen mynnade en grönskande park och ännu längre in en samlingspunkt för alla med minitivoli, liten marknad, uthyrning ac cyklar, inlines osv. Hur mysigt som helst!!
 
Spanska trappan är värd ett besök, eller två :).
 
Lunchen intogs på övre halvan i gassande sol!
 
 
Jag ville SÅ gärna till Fontana de Trevi, som tyvärr renoverades till min stora besvikelse. Inget vatten och höga byggställningar och avstängningar :(. Nästa gång vi åker till Rom får det bli att se denna vackra fontän!
 
En Gladiator på språng :).
 
Ytterliggare ett torg, nästan nere vid Colloseum.
 
 
Foro Romano, antikens Rom. Så häftigt att gå runt där!!
 
Colloseum var värd att köa för. Mäktigt!
 
 
Mycket har rasat, och mycket är under "återuppbyggnad".... Läktarna går att ana längs sidorna, och golvet är utbyggt en bit för att få en glimt om var de slogs....
 
Foro Romano
 
 
San Paolo - kyrkan
 
 
 
Små mysiga restauranger i varenda hörn...
 
....likaså fontäner....
 
.....och torg :).
 
Denna målaren var GRYM på att spraya tavlor. Sprayfärg och rakblad var det enda han använde, snabbt gick det i takt till musik. Helt sjukt duktig!!
 
 
Pantheon
 
 
Tillbaka över Piazza del Popolo för att njuta av sol, glass och de vackra vyerna!
 
 
Och tillbaka på Spanska trappan tillsammans med några fler ;).
 
 
 
Jag hade kunnat visa minst lika många bilder till :). Vi var iväg från torsdag-söndag, men söndagen flög vi hem tidigt och torsdagen var vi framme sent på em så två heldagar med många tusen steg blev det i Rom.
 
 
Tack till min älskade Adam som bjöd mig på denna resa för att fira min 30-årsdag samt vår 2-åriga bröllopsdag. Jag älskar dig!!!
 
 

Grattis sötaste Clara!!!

 
 
 
Hipp hipp HURRA för älskade lilla Clara (igår)!!! <3
 
Idag har vi varit på kalas för finaste Clara. 1 år fyllde denna sötnosen igår. Inte klokt vad tiden går. Känns som bara häromdagen jag sprang in på förlossningsrummet med nallen i högsta hugg. Det är allt en bra fördel när man jobbar på Neo och ens fina föder barn precis bredvid :)!!!
 
 

Valborg

 
 
 
För första gången på länge så valde vi att inte åka iväg med husvagnen över Valborgshelgen. Det är alltid så blåsigt och kallt och att då dra iväg 4-5 vagnar/familjer och inte kunna njuta av att sitta ute tillsammans känns lite tråkigt och bortkastat. Sen är det såklart supermysigt ändå, men detta året valde vi att spara första färden till längre fram :).
 
Istället firade vi Valborg hos våra fina vänner i Kristianopel, med att grilla korv, titta på brasan och äta marängswiss. En supermysig kväll och när barnen var så trötta att de nästan grät för att de ville sova så packade vi ihop oss och åkte hem :). Stackars barn, tiden bara flög iväg :). Välbehövligt med sådana kvällar!!
 
Hoppas på fler repriser av detta i sommar!!

Pierre Robert sportbehå

Efter MYCKET om och men så kom äntligen mitt paket från Buzzador/Pierre Robert förra veckan -ungefär 2 veckor försent. 


Men nu har jag testat min sportbehå och jag måste säga att den är fantastiskt skön!! Sitter tight utan att sitta åt för hårt, är mjuk och skön och sitter där den ska! Finns inget värre när de nästan glider upp under träning för att de är så korta i längd. Högsta poöng av de märken jag hittills testat!!  👍👌 
  • Till bloggens startsida?