Grattis Vincent! ♡

 
 
 
Hipp hipp hurra för Vincent idag!!  💖 
 
 
 
Idag fyller kusinen 6 år. Stora killen nu :) 
I lördags var vi bjudna på kalas med god middag och underbar tårta. Såå gott!! 
 
 
 
 
Ungen önskade sig en matta och så fick han en klocka.  Det måste man ju ha när man börjar skolan till hösten ;). Pysselböcker och koner till fotbollslek fick han också. Nöjd prins ♡ 
 
 
Grattis älskade Vince på din 6-årsdag!! 😘 

På gång i vårt hus....

 
Vi har just nu gått in i byggfas 2 med huset.... Dvs det nya badrummet är på gång och därefter kan vi så småningom riva den gamla toaletten och bygga klart hallen som ska få en inbyggd garderob och större yta istället. När vi ändå håller på jobbar vi lite parallellt i källaren. Då badrummet blir helt nytt från grunden med avlopp och allt (tidigare ett sovrum) så är källaren just nu helt upp och nervänd. Där ska vi så småningom bygga om bastun som just nu har fått sin nya ingång, samt göra iordning tvättstugan och en liten toalett. Ett långt projekt som kanske kanske kan vara färdigt till nästa vinter ? :)
 
Just nu är det som sagt fokus på badrummet. Adam gör som vanligt det mesta ensam, med hjälp till rörmokeri och el samt mattläggare förstås. Japp ni läste rätt, vi har bestämt oss för matta på golvet i badrummet. Efter mycket velande fram och tillbaka, hit och dit, så blir det faktiskt det. Utvecklingen har gått otroligt framåt och vi har valt en matta som inte känns plastig det minsta. Hade en firma här förra veckan som tittade lite, men som med alla andra firmor lät det ungefär: "Ring när vi kan flytspackla" och jag tror knappast att de kommer på stört när vi ringer. Vi som bara vill få det gjort ;). I helgen är målet att lägga golvvärmeslingorna, sen får vi vänta in de andra :).
 
Ungefär såhär kommer det se ut när det blir klart, fast tvärtom ;). Vitt på väggarna och cement i duschen. Mattan kommer bli grå ek så mörkare än detta golvet. Hoppas hoppas att det kommer se ut som i mitt huvud :).
 

Sjukstugan fortsätter....
Det är fortfarande sjukstuga här hemma. Ellenova är fortfarande febrig och hostig och allmänt hängig så hemmamyset fortsätter. Relativt pigg på dagen men framåt em faller hon och ikväll somnade hon tidigt. 
Nu längtar båda barnen tillbaka till skolan och dagis/fritids. Hela förra veckan var vi hemma, förutom E som var i skolan på fm.... Och nu har Adam varit hemma måndag tisdag och idag har jag varit ledig. Hoppas att vi alla kan få vara pigga och friska till helgen när det vankas kusinkalas ♡ 
 
Ellenova har också hunnit tappa sin 4:e tand så hon läspar som aldrig förr ;). 

Första jobbdagen!


Igår var första jobbdagen på länge och det gick över förväntan. Nästan så att jag har lite träningsvärk idag med allt man går på jobbet jämfört med hemma ;). Ikväll ska jag testa att träna. Dessvärre ett konditionspass men jag får köra i egen takt så jag överlever. Konditionen när man legat sjuk är i botten. Tungt nog att vara med barnen på lekplatsen ;). 

Tyvärr är nu Ellenova den som är sjuk hemma och inatt har jag legat bredvid en hostande kamin :(. Tycker så synd om henne! Lias influensa var betydligt mer lindrig. Skönt ändå att någon fick den lindriga varianten  ♡  Håller nu tummarna att Adam är den enda som klarar sig!! Blir mycket vab och sjukdagar för oss i mars annars! 

Vår lilla "Elsa" på frostkalas för ett par veckor sedan. Väldigt nöjd tjej :). 

Välkommen tillbaka energi! :)


Energin börjar sakta men säkert hitta tillbaka. Igår blev huset storstädat och idag har jag passat på och putsat lite fönster. Inte klokt vad smutsiga de blir !! Hade blivit klar om inte både medlet och  batteriet tog slut, så typiskt ! Jag har fått tummen ur och rensa bland barnens skor och ytterkläder också. Verkar som att Lias ev kan ha de flesta skor nu i vår och Ellenova har nog troligen också så hon klarar sig. Känns skönt att ha allting klart redan. Bara deras garderober som behöver sig en genomgång också. Finns alldeles för mycket i dem :). 

Lite lunch i magen nu och sedan ska vi hämta Ellenova i skolan. Lovat barnen tacos ikväll, så lite handling och köpa med lite vårblommor hem står på schemat näst! 

Våren är här!

 
Våren är äntligen här! Kunde inte ha kommit mer lägligt, hur mycket jag än älskar vinter och snö :).
 
Jag startade som sagt mars månad med Bootcamp-utmaningen och hann ungefär 3 dagar innan jag ramlade dit i värsta influensan. Helt fruktansvärt har det varit!! Jag har aldrig förr varit så dålig, hög feber, hosta och sängliggande i flera dagar. 6 dagar var jag helt sängliggande och kunde inte ta mig ur sängen knappt. På 3:e dagen passade Ellenova på att få magsjukan och på dag 4 fick även Lias hög feber som pågår än.
 
 
Mina små sjuklingar under Lets Dance. Efter 2 danser sov vi alla :).
 
Febertrött Lias <3
 
 
Även Adam fick en släng magsjukan på söndagkvällen men nu är vi på benen igen. Måtte vi hålla oss friska resten av året sen!! 
 
Idag har jag och barnen för första gången tagit oss hemifrån! Det blev ett par timmar på lekplatsen innan vi skulle till VC då även Lias behöver ha en annan hostmedicin.
 
Skönt att bara ligga i solen och känna vinden i håret :)
 
Ellenova tappade sin 3:e tand förra veckan :)
 
 
Niela ska till frissan nästa veckan för ett vårklipp. Det behövs som ni ser ;). 
 
Helt underbart väder, jag blir så glad!! Trots att jag fortfarande är förkyld med ont i halsen och heshet så känner jag att jag är på god väg att bli bättre. Första dagen då jag klarat hålla mig vaken en hel dag :).
 
  • Till bloggens startsida?