Ellenovas första dansshow!

 
Ellenova har nu gjort sin allra första termin i dansföreningen SPIDER, och i helgen var det dags för uppvisning. Vilken show alltså. Så grymma barn och ungdomar. Helt otroligt häftigt vad de kan :)!!!
 
Min snäcka var såklart också helt fantastiskt duktig. Jag är sååå impad att min lilla blyga tjej, dansade på scenen och log mot hela publiken. När Adam frågade henne om det inte var läskigt med så mycket folk så tittade hon frågande på honom "Ehhh, nej?! Vaarför skulle det vara det?" Åh jag blir så varm i mitt hjärta!!!
 
Hon älskar verkligen att dansa. Och hemma har hon vägrat att visa hur de ska dansa, för att fröken sagt att det är en hemlighet ;).
 
 
 
 
Ååååå CANDY! :)
 
 

Så duktiga hela gruppen! Ellenova har bestämt sig för att fortsätta, så vi väntar spänt till en ny show nästa år :)
 
 
 

Morsdag ❤

 
I helgen firade vi morsdag i dagarna 2. Vi tillbringade lördagkvällen hemma hos systeryster med familj, där vi bjöd mamma och Roland på grillat. Det var längesedan vi firade morsdag ihop, brukar bara bli en snabbfika annars ❤
 
En underbar kväll, som avslutades med soffhäng och en film. Fantastiskt skönt att känna sig som hemma och sjunka ner huller om buller i soffan och lägga upp benen på soffbordet trots att man är gäster :).
 
 
Barnen passade på att få lite egentid med lilla Vida, medans bröderna var iväg :).
 
Älskade underbara unge!! ❤
 
Åh hej vad det går!
 
Som hon skrattade Vida när kusinen busade :).
 
 
 
Svea, helt däckad efter all lek med Niela i värmen :).

 

Cirkus Schollini

 
Tidigare i veckan var jag och barnen på cirkus. En helt underbar impulsiv kväll blev det! Lias och jag var och handlade tidigare på dagen, och körde förbi 2 stora elefanter. Samtidigt fick jag nys om ett erbjudande jag inte kunde motstå. Galet bra pris på premiärdagen, samma dag. Vi fick med oss både kompisar och kusiner och hade en riktig toppenkväll, medans pappan tyvärr jobbade över hela kvällen....
 
 
Tristan och Johanna, och Vincents kompis Erik. Lååång väntan innan det började ;).
 
Vincent och Devin!
 
Ellenova och Lias
 
 
 
 
 
 
 
 
Klappa elefanterna i pausen måste man såklart :)!
 
 
 
 
 
 
 
Hela cirkusen var väldigt bra tycker jag, framförallt för de pengarna. Bäst var att de faktiskt tog upp alla barn på scenen, som fick avsluta cirkusen med artisterna och dansa loss till GangNamStyle. Gissa hur poppis det va :).

 

Blodomloppet 2014

 

 För en vecka sen sprang jag och Ellenova blodomloppet. Såå roligt att de börjat med ett barnlopp också. 800m fick de springa och efteråt fick de medalj, godispåse och varsitt svettarmband. Ellenova taggade i veckor för detta, så det kommer garanterat göras om :).

 

 
 
Uppvärmning är superviktigt!!
 
 
 Så redo :)!!
 
 Bloddroppen hejade på!
 
Åh hej vad det går!
 
 
Jag hade en egen liten hejarklack med egen ramsa när jag kutade, ruskigt trött, i mål på en imponerande mil-tid enligt mig själv :). 50.09 minuter. Så nöjd :)!!
 
 
 
 
 
 

Första husvagnstrippen 2014!

 
Valborgs-helgen spenderade vi på Tingsryds camping tillsammans med ett härligt campinggäng!  Årets första husvagnssemester fick detta bli, en kall och blåsig sådan ;). Men trots det är det en underbar känsla att komma iväg och efter 5 dagar i husvagn, har man ett stoooort och rymligt hus när man kommer hem :).
 
Vi grillade, pratade, skrattade, cyklade, shoppade på Börjes, åt gott, drack gott, tog löprundor, spelade kort, badade äventyrsbad, fiskade, tog promenader, spelade minigolf, slappade och allt annat man hinner med när man inte har några måsten omkring sig. Fullkomligt ljuvligt!!!
 
 
 
 
 
Valborgsfirande, med brasa, karuseller, hoppborg och lotter. Mycket uppskattat!!
 
 
Vida fastnar gärna på bild, men de andra kusinerna höll sig undan moster ;).
 
 
 
 
 
 
 

Vårt hus - Entré och Fasad

 
Här kommer sista bildbomben för idag på huset ;).
 
Även entrén och fasaden har ändrats en del. Än är det inte klart, vi har en snutt panel på baksidan som ska bytas i sommar, men oj vad det gör mycket!!
 
 
Entrén FÖRE:
 
 
 
 
EFTER:
 
(två suddiga Instagram-bilder.... )
 
 
 
Även vinkeln ser idag lite annorlunda ut, men det får bli lite nya bilder där så småningom....
 
 
 
Sedan efter-bilden togs är det nya fönster på plats och det är målat ytterligare en gång. Markiser över sovrummen ska också upp, och just nu är vi igång med förarbetet till en härlig altan :).
På denna bilden ser ni presseningen över gamla altandörren också. Mycket vackert ;).
 
 

Vårt hus - Kök & Vardagsrum

 
 
Vardagsrummet och köket är också så gott som klart. Det fattas lite lister, smyg i fönster osv men det har inte riktigt hunnits ännu :).
 
 
Såhär såg kök och vardagsrum ut FÖRE:
 
 
 
 

Det är konstigt hur fräscht det kan se ut på mäklarbilder, jämfört med verkligheten..... Här ser ni inte heller de spruckna fönsterna och altandörren som var inplastad med sopsäck för att det saknades ruta ;).
 
 
 
 
 
 
UNDER TIDEN:
 
 
Väggen revs, och en bärande balk kom upp istället.
 
 
OCH EFTER:
 
 
 
 
 
 
Mysiga favoritplatsen för katt och hund. Speciellt när solen skiner :).
 
 
 
 
 

 

Vårt hus - Hallen

 
Nu var det längesedan ni fick se några renoveringsbilder. Idag har vi bott i huset i 1 år, så nu är det ju på tiden :). En hel del har vi hunnit, och inom det närmsta året hoppas vi hinna lite till :).
 
 
Här kommer lite bilder från hallen.
 
Såhär såg hallen ut FÖRE:
 
 
Det ser kanske inte så trångt ut på denna bilden, men tittar ni på ytterdörren kan ni själva förstå hur trångt det var..... Inte många cm kvar på varje sida!
 
 
UNDER TIDEN:
 
Ytterdörren flyttades ut, så att entrén blev rak istället för ett "hål" in vid dörren....
 
 
Denna hemska fula vägg, slogs ner och en ny gjordes 70cm längre in för att få en bredare hall. Rummet innanför ska så småningom bli ett nytt badrum.
 
 
 
 
OCH EFTER:
 
 
 
 
Än är inte hallen klar, därav taket..... Lilla toaletten är kvar i hallen, tills dess att det nya badrummet är gjort. Den ska sedan rivas och ersättas av en garderob och en ännu bredare hall :).
 
 
 
 
 

6-årskalas <3

 
 
När Ellenova fyllde år var det dags för hennes andra barnkalas. Denna gången blev det i Dackestugan. Oj vad skönt det är att vara på annan plats än hemma, och jag tror att även Ellenova uppskattar det.
 
Det var korv, glass, skattjakt, prinsessor, bullar, ballonger, dansstopp, melodifestivalen, discolampor och allt annat som hör en 6-årings önskan till. Snäckan var supernöjd!!! :)
 
 
 
 
 
 
Mitt fina hjärta!!
 
 

1-årsdagen ❤

 
I påskhelgen firade Adam och jag 1 år som gifta. Jag kan fortfarande inte förstå att det är ett helt år sedan vi var på Teneriffa på vår underbara semester. Vilken vecka vi hade. Vill verkligen dit igen någon gång!
 
Samma dag blev vi, och hela Adams familj  bjudna på Ronneby Brunn Spa av farmor K. Ett dygn av Spa, god mat och avkoppling. Helt underbart!!! Barnen njöt och var besvikna när vi efter redan en natt skulle åka hem igen. De älskar att resa lika mycket som sin mamma och pappa :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stort och rymligt rum fick vi, där man kunde dela av rummen med ett stort draperi till kvällen.
 
Lias vilar upp sig inför en lång 3-rätters middag :).
 
 
Man blir lite trött efter en dag på Spa :)
Barnen skötte sig helt exemplariskt. Under hela middagen satt de med sitt pyssel och en dvd medans vi andra fick sitta ner och bara bli serverade. En superhärlig kväll!
 
 
  • Till bloggens startsida?