Projekt KÖK

Ni var många som gissade på garderob eller walk in closet, och ganska nära var ni, men ändå inte riktigt :).

Det är köket vi har börjat med. Tanken är att göra en budgetrenovering - måla luckor, nytt golv, tak, tapetsera/måla, göra ett stort valv in till det som ska bli matdel osv...
Men vi får ta en sak i taget och dela upp det i etapper eftersom Adam är iväg och jag inte klarar så mkt själv.
Dessutom är det snart jul och vi vill inte leva i ett upp och nervänt hus.


Så denna helgen har vi slagit upp en "garderob". Det blir 2 dörrar och där inne ska vi förvara städartiklar, djurartiklar, vaser, krukor, köksmaskiner, sopsortering osv. Det ska bli jätteskönt att få mer förvaring och få mer plats i skafferiet där vi nu har div köksmaksiner och djurartiklar som mat,godis osv.. Det tar verkligen mer plats än man tror!

Vi är inte på långa vägar klara. Adam är ute och sågar till de sista skivorna som ska upp på insidan. Sedan ska jag måla allt vitt och nästa helg ska vi sätta upp hyllplan och dörrar.
Jag hoppas hinna få allt färdigmålat medans Ellenova är på dagis i veckan, mellan all jukpyntning :).


Just nu är det lite tight i köket med vårt stora köksbord eftersom köket blev nästan 1 meter smalare, men i det stora hela kommer det bli skitbra! Dessvärre har vi upptäckt elledningar där vi ska göra valvet. Inte helt oväntat-men allt tar så mkt längre tid när elen ska dras om, vilket inte är så rogivande när man bara vill ha allt klart :)!
Såhär såg det alltså ut innan.
Öppen yta med ett städskåp man inte ens fick in dammsugaren i!
(Det hade såklart dörrar, i otäck furu!)
Såhär ser det ut för tillfället. En stor garderob med 2 ingångar. Vita dörrar ska vi ha, såklart.

 


Jag måste bara visa vad vi hittade under städkåpet vi rev...
Vet inte vilket som är värst. Vårt förskräckliga beige golv nu, eller det gröna som uppenbarligen varit här tidigare :)?
De som bodde här innan gillade verkligen murriga mossgröna färger.
Innan jag målade om köket för 2 år sedan satt det gröna randiga sjögrästapeter, och innan dess hade de tydligen den här grön/gula medaljongtapeten. Den var nog förvisso bra mkt snyggare än den randiga jag målade över ;).Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Din kommentar:

  • Till bloggens startsida?